Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Εικαστική Παρέμβαση στα Κρυονερία Ορ. Ναυπακτίας


Στα Κρυονέρια Ορεινής Ναυπακτίας κάθε χρόνο γίνονται πολλές πολιτιστικές και φυσιολατρικές εκδηλώσεις – δράσεις. Φέτος πέραν των άλλων έχουμε και εικαστική παρέμβαση από Κρυονερίτησες με καλλιτεχνικές ανησυχίες.
Στο Πολιτιστικό Κέντρο & Λαογραφικό Μουσείο Κρυονερίων, στο κέντρο του χωριού, παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς του οι:
Μάργια Αποστολοπούλου - Ανδρεά

Γεωργία Κωστάκη

Ξανθή Φραγκαθούλα – Δανιά
Και οι τρεις έχουν έντονη πολιτιστική και κοινωνική δράση αλλά κυρίως έχουν ευαισθησίες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον κάτι που φαίνεται εμφανώς στα έργα τους. Τα θέματα που μας παρουσιάζουν είναι επηρεασμένα από την φύση και την μυθολογία.
Τα χρώματα έντονα αρμονικά δεμένα τόσο μεταξύ τους όσο και με το βαθύ πράσινο των Κρυονερίων. Απόλυτα ελεγχόμενες πινελιές, στην πληθωρική αλλά συγκροτημένη και ζυγισμένη σύνθεση, τόσο στην πλούσια χρωματική όσο και τονική γκάμα πάνω σε καμβά, ξύλο, πέτρα αλλά και χαρακτικά καθιστούν τα έργα ξεχωριστά.
Η ματιά σου ξεκουράζεται κοιτάζοντας την πολυταξιδεμένη βάρκα που ξεκουράζεται στο μουράγιο και γαληνεύει στο όμορφο ηλιοβασίλεμα του Πατραϊκού. Ταξιδεύεις μέσα από λουλουδοστόληστα μαλλιά της Άνοιξης και ξαποσταίνεις στο καταπράσινο βουκολικό τοπίο των Κρυονερίων και στην όμορφη ζωγραφισμένη πέτρα με την Παναγιά των Κρυονερίων.
Μια έκθεση που πρέπει να επισπευτείτε η οποία θα είναι αναρτημένη μέχρι στις 14 Αυγούστου.
 


 
 



 


Χρήστος Κ. Αδαμόπουλος
adamochrist@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου