Πρόσβαση στα ΚρυονέριαΑπό Αθήνα:


Α. (Με διόδια εθνικής οδού και γέφυρας Ρίου Αντιρίου)
Από Αττική Οδό ή Εθνική Αθηνών – Λαμίας με κατεύθυνση προς Κόρινθο (Αθήνα-Κόρινθος-Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου-Ναύπακτος- Άνω Χώρα - Κρυονέρια) 285 χιλ.

Β. (Χωρίς διόδια) Διαδρομή Αθήνα Κρυονέρια μέσω Αράχοβας - Δελφών 290 χιλ.

Από Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου έξοδος 1 προς Μέγαρα με κατεύθυνση την Θήβα. Δρόμος με άνετες στροφές μέσα από πολύ όμορφο καταπράσινο τοπίο. Περιφερειακά της Θήβας κατευθυνόμαστε προς Λιβαδειά και στην συνέχεια περνάμε μέσα από την αμφιθεατρική Αράχοβα με τα γραφικά καταστήματα και την υπέροχη θέα (πολύ καλός και άνετος δρόμος χωρίς στροφές). Συνεχίζουμε προς του Δελφούς, περνώντας διπλά από τον αρχαιολογικό χώρο. Ακολουθούμε τον δρόμο προς Άμφισσα. Πριν την πόλη, στον κόμβο, στρίβουμε αριστερά στον δρόμο προς Λιδορίκι. Περνάμε τα χωριά Αγ. Ευθυμία και Βουνιχώρα και συνεχίζουμε περνώντας δίπλα από τις φυλακές του Μαλανδρίνου και στο χωριό Πεντάπολη στρίβουμε αριστερά για Λεύκα περνώντας το τεχνικό ανάχωμα μέσα από την λίμνη του Μόρνου. Στο τέλος του αναχώματος στρίβουμε δεξιά και παραλίμνια φτάνουμε στο φράγμα. Διαδρομή ευχάριστη έχοντας στα δεξιά μας την λίμνη. Στο τέλος του φράγματος στρίβουμε αριστερά προς Ναύπακτο μέχρι την γέφυρα της «Ρέρεσι» όπου συναντάμε την ΕΟ Κρυονερίου – Στριγανιάς, στρίβουμε δεξιά με κατεύθυνση Άνω Χώρα – Κρυονερια. Πριν την Άνω Χώρα στρίβουμε δεξιά προς Κρυονέρια. Διαδρομή εντυπωσιακή μέσα από δάσος από ιτιές, καστανιές και έλατα. 

Γ. Αθήνα – Θήβα- Λειβαδιά – Δίστομο – Δεσφίνα – Ιτέα – Αγ. Ευθυμία- Πεντάπολη-Λεύκα – Άνω Χώρα - Κρυονέρια. 

Γενικά υπάρχει ικανοποιητική σήμανση. Εξίσου κατατοπιστικές είναι και οι πινακίδες της ξενοδοχειακής μονάδας των Κρυονερίων Omalia Village.Από Αγρίνιο:
Επαρχιακός δρόμος με κατεύθυνση προς Θέρμο. Θέρμο – Πλάτανος - Άγιος Δημήτριος – Περδικόβρυση - Κρυονέρια. 82 Χιλιόμετρα.

Από Θεσσαλονίκη:
Α. Θεσσαλονίκη μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (Θεσσαλονίκη-Λαμία-Μπράλος-Άμφισσα- Αγία Ευθυμία-Βουνιχώρα-Πεντάπολη-Λεύκα-φράγμα Μόρνου- Άνω Χώρα - Κρυονέρια). 415 Χιλιόμετρα.
Β. Εγνατίας Οδού (Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Άρτα-Μεσολόγγι-Ναύπακτος- Άνω Χώρα - Κρυονέρια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου