Φάρμα Μίχου
ΦΑΡΜΑ ΜΙΧΟΥ

 Τα δωμάτια είναι χτισμένα στη Λάλικα Ορεινής Ναυπακτίας, στο ανέβασμα από Ναύπακτο προς Άνω Χώρα, πριν την Άνω Χώρα 10χλμ. δεξιά πρός Κρυονέρια σε 10χλμ απόσταση με πανοραμική θέα μεσα στην καρδιά του δάσους.
".. Τα Κρυονέρια αλλά και η γύρω περιοχή είναι ένας παρθένος τόπος που έχει δημιουργήσει τους δικούς του φανατικούς επισκέπτες, οι οποίοι μάλλον τυχαία τον ανακάλυψαν αλλά συνεχίζουν να έρχονται εδώ εκτιμώντας την άγρια ομορφιά του, αφήνωντας πίσω όλες τις ανέσεις αλλά και τον εγωϊσμό που διακατέχει τον σύγχρονο "επισκεπτη του Σαββατοκύριακου". Μένουν μάλιστα τόσο εντυπωσιασμένοι από το περιβάλλον που δυσανασχετούν φανερά όταν κάποιο "σύγχρονο έργο" το διαταράσει..."
 Το μέρος αυτό και ειδικότερα το πέρασμα από τα Κρυονέρια μέχρι την Άνω Χώρα είναι γνωστό από την αρχαιότητα ως "μονοπάτι της Αταλάντης". Η Αταλάντη ήταν μια νεαρά παρθένα που διακρίθηκε στο κυνήγι του Καλυδωνίου κάπρου και έγινε η αιτία να πεθάνει ο Μελέαγρος, γιός του Οινέα, απόγονος του Αιτωλού και ένας από τους ήρωες της Αργοναυτικής Εκστρατείας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου