Ονόματα γεννηθέντων απο το 1835 έως το 1925

Το Πρωτόκολλο του Λονδίνου (1830) που έμεινε γνωστό ως Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας ήταν η πρώτη διπλωματική πράξη που υπογράφτηκε από τις Δυνάμεις και την Οθωμανική αυτοκρατορία και αναγνώριζε την ύπαρξη ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Σύμφωνα με αυτό η ελληνική επικράτεια θα περιλάμβανε τα εδάφη που βρίσκονταν νότια της γραμμής που ενώνει τους ποταμούς Αχελώο και Σπερχειό (συνοριακή γραμμή Αχελώου-Σπερχειού).
Πρώτος κυβερνήτης της χώρας ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας, με επίσημη ονομασία του κράτους Ελληνική Πολιτεία. Η Ελλάδα του Καποδίστρια είχε μόλις βγει από έναν εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο και ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος κατεστραμμένη. Ο Καποδίστριας έκοψε ελληνικό νόμισμα, τον φοίνικα, ίδρυσε σχολεία και ορφανοτροφεία και γενικώς προσπάθησε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και της παιδείας. Άρχισε την οργάνωση του κράτους.
Έτσι το 1835 αποφασίστηκε σε κάθε δήμο ή κοινότητα του Κράτους να τηρείται ειδικό βιβλίο, που ονομάζεται μητρώο αρρένων και στο οποίο είναι γραμμένοι οι άρρενες Έλληνες υπήκοοι. Αυτό καταρτίζεται κατ' έτος γεννήσεως.
Ο κ. Αθανάσιος Δ. Δημητρόπουλος μου παραχώρησε αντίγραφο του βιβλίου Μητρώου Αρρένων του χωριού Κουτουλίστια και νυν Κρυονέρια, Ορεινής Ναυπακτίας, στο οποίο αναγράφονται τα γεννηθέντα αγόρια από το 1835 έως το 1925.

Το βιβλίο το ψηφιοποίησα και είναι στην διάθεση των απανταχού Κρυονεριτών να περιηγηθούν, κάνοντας «κλικ» σε όποιον από τους παρακάτω συνδέσμους και να φτιάξουν εάν το επιθυμούν, το γενεαλογικό τους δέντρο, αντλώντας στοιχεία από υπεύθυνη πηγή.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου